Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, analizar y personalizar tu navegación, mostrar publicidad y facilitarte publicidad relacionada con tus preferencias. Si sigues navegando por nuestra web, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Carod s'ofereix a "acompanyar" Puigcercós en les eleccions de 2010

El vicepresidente del ejecutivo catalán, Josep Lluis Carod Rovira, durante la conferencia que ha pronunciado hoy sobre "La izquierda que decide" en la que ha confirmado su renuncia a ser el cartel electoral de ERC en las elecciones autonómicas y su apoyo para que Joan Puigcercós sea el candidato, y junto a éste ha anunciado un "nuevo ciclo" de paz interna en ERC en el que ambos formarán "tándem". EFEtelecinco.es
El vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha ofert avui a "acompanyar" Joan Puigcercós en la candidatura d'ERC en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que situa a la tardor de 2010 sense preveure un avanç electoral.
Després que ahir inesperadament anunciés la seva renúncia a ser cap de cartell electoral d'ERC en les eleccions catalanes, el seu suport a Puigcercós com a candidat i la seva voluntat d'obrir un cicle de pau a ERC en el qual els dos dirigents formin un "tàndem", avui Carod, des del seu videobloc a Internet, ha definit el pas fet com un "gest de responsabilitat".
"He dit que qui és el president d'ERC és qui està més ben situat per assumir també la responsabilitat de ser el pròxim candidat, i que tenia el meu suport, i que volia acompanyar el candidat d'ERC en aquestes eleccions per fer un camí que millori els resultats electorals que hem anat obtenint en les últimes conteses electorals", ha apuntat.
Carod no ha aclarit, això no obstant, si en oferir-se a "acompanyar" Puigcercós en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya es referia a figurar en el segon lloc de la candidatura.
El que sí que ha deixat clar és que d'entrada no contempla un avançament dels comicis: "D'aquí a un any i mig ERC anirà a les eleccions al Parlament de Catalunya", ha afirmat, situant la cita electoral quan es compleixin aproximadament quatre anys des de les catalanes de l'1 de novembre de 2006.
Carod ha destacat que, amb el seu gest de deixar pas a Puigcercós, "ERC ja no és notícia perquè tingui problemes o divisions".
"Hauria estat una irresponsabilitat arrossegar ERC a una nova batalla interna per saber qui encapçalava la llista", ha afirmat.
Ara es tracta, segons Carod, de "no deixar marge als nostres adversaris", perquè "la societat castiga molt els partits que es barallen entre ells internament". EFE