Carod s'ofereix a "acompanyar" Puigcercós en les eleccions de 2010

AGENCIA EFE 17/04/2009 17:14

Després que ahir inesperadament anunciés la seva renúncia a ser cap de cartell electoral d'ERC en les eleccions catalanes, el seu suport a Puigcercós com a candidat i la seva voluntat d'obrir un cicle de pau a ERC en el qual els dos dirigents formin un "tàndem", avui Carod, des del seu videobloc a Internet, ha definit el pas fet com un "gest de responsabilitat".

"He dit que qui és el president d'ERC és qui està més ben situat per assumir també la responsabilitat de ser el pròxim candidat, i que tenia el meu suport, i que volia acompanyar el candidat d'ERC en aquestes eleccions per fer un camí que millori els resultats electorals que hem anat obtenint en les últimes conteses electorals", ha apuntat.

Carod no ha aclarit, això no obstant, si en oferir-se a "acompanyar" Puigcercós en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya es referia a figurar en el segon lloc de la candidatura.

El que sí que ha deixat clar és que d'entrada no contempla un avançament dels comicis: "D'aquí a un any i mig ERC anirà a les eleccions al Parlament de Catalunya", ha afirmat, situant la cita electoral quan es compleixin aproximadament quatre anys des de les catalanes de l'1 de novembre de 2006.

Carod ha destacat que, amb el seu gest de deixar pas a Puigcercós, "ERC ja no és notícia perquè tingui problemes o divisions".

"Hauria estat una irresponsabilitat arrossegar ERC a una nova batalla interna per saber qui encapçalava la llista", ha afirmat.

Ara es tracta, segons Carod, de "no deixar marge als nostres adversaris", perquè "la societat castiga molt els partits que es barallen entre ells internament". EFE